Adhesió de l'Associació de Joves Escriptors de Catalunya

Per la continuïtat d'una ILC no desnaturalitzada

Des de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana (AJELC) ens oposem a l’intent per part del govern de CiU de desmantellar la Institució de les Lletres Catalanes mitjançant la Llei Òmnibus. El pretext de la precària situació econòmica i de la necessitat d’austeritat no justifica la mesura imposada, que més enllà d'una retallada pressupostària té per autèntic objectiu el buidatge competencial de la ILC i per tant la destrucció de la necessària autonomia de gestió del sector. Veiem en aquesta decisió una intenció d’exercir un control polític sobre el món de la cultura totalment innecessari i contraproduent.
El fruit de la gestió de la ILC té un valor altíssim, que es basa en el pont necessari entre els creadors culturals i els ciutadans, i que fa possible un entramat durador i saludable que mantingui una identitat social viva i rica.

Les decisions, afectin el col·lectiu que afectin, s’han de dialogar i consensuar, no pas informar quan la decisió ja està presa. No és la manera més correcta de governar amb il·lusió un país pròsper, complex i creatiu com el nostre.

Pet tot això, exigim la retirada immediata de la proposició de Llei Òmnibus i un blindatge definitiu de l'existència, l'autonomia i les competències de la Institució de les Lletres Catalanes.

AJELC, juny 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.